Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Papír vagy vlies tapéta?

Hornyák László
2021. 12. 29. 00:00:00

Ebben a cikkben bemutatjuk a papír és vlies tapéták közti különbséget, így Ön is könnyedén kiválaszthatja, hogy melyikkel díszítse fel otthona falait.

A papír tapéták lényegesen olcsóbbak és népszerűbbek mint a vlies tapéták. Sokkal olcsóbb a gyártásuk IS. Ugyanakkor a vlies tapéták minőségben sokkal jobbak, hiszen vízállóak, színtartók így akár fürdőszobába is könnyedén felteheti. Ezzel szemben a papír hátoldalú tapétát nem ajánlott konyhába és fürdőszobába felrakni.  A hőmérsékletváltozás és a magas páratartalom miatt a papír tapéta deformálódik és könnyedén leválhat a falról. Mi inkább a vinyl és akril felületű tapétát ajánljuk, ha mindenképpen papír hátoldalút szeretne felragasztani.

Beszéljünk kicsit a papír tapéta hátrányairól, ugyanis papír hátoldalú tapétánál ragasztózni kell a tapétát és falat is. Várni kell egy bizonyos ideig amíg a tapéta felszívja a ragasztót. Továbbá illesztős tapéták esetében létrán állva nehéz rögzíteni egymáshoz a darabokat. Ezen kívül nem egyszerű megbirkózni a buborékokkal, amelyek a tapéta alatt jönnek létre. Ahhoz, hogy ezt a munkát szépen és tisztán végezze szakembernek kell lennie a közelben. A vlies tapétákkal ugyanakkor sokkal egyszerűbb dolgozni mellesleg több időt, energiát, pénzt és felesleges stresszt spórolhat meg az életéből amennyiben a jobb minőségű vlies tapétát választja.

A vlies tapéták gyapjúrost alapúak, felületüket többnyire vinyl anyaggal  vagy textillel vonják be, így könnyedén tisztítható. Vannak olyan elméletek, hogy a vlies tapéta ártalmas az egészségre de a valóságban ez nem igaz, semmilyen hatása nincs az egészségünkre. Az egyik legjobb dolog a vlies tapétákban, hogy könnyen feltehetők, mert csak a falra kell előre felvinni a ragasztót. A vlies tapéták nem deformálódnak, ezenkívül tökéletesen elrejtik a fal repedéseit. A vlies tapéta eltávolítása a falról gyors és egyszerű, egy pillanat alatt Ön is lehúzhatja és a fal továbbra is kopásmentes marad. Egyetlen hátránya a vlies tapétáknak, hogy kicsit drágábbak mint a sima papír tapéták.

Reméljük, hogy cikkünk elolvasása segített Önnek kiválasztani a megfelelő tapétát. Ha további kérdése van írjon nekünk a tapetaaruhaz@freemail.hu címre vagy hívjon bátran a 06309402807 számon és szívesen segítek. További blog bejegyzéssel hamarosan jelentkezünk!

    Hornyák László

http://tapetaaruhaz.com